Enter your keyword

Atelier Rosa is een project van Lies Ledure en Thomas Seynhaeve.

Lies: In 2015 kochten we het huis van mijn grootouders in Menen. Tijdens mijn kindertijd bracht ik vele uren door in dit huis, samen met mijn oma (Rosa). Aan de keukentafel maakten we cadeautjes met mooi papier en lint, we schreven met kalligrafie-pennen en schilderden op zijde, bouwden kartonnen torens in het bureau, tekenden het terras vol en speelden tussenin verzonnen deuntjes op de piano…. Altijd was er iets leuks te beleven.
En de vonk sloeg over… Ik volgde van m’n 6 tot 18 jaar les aan de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst Menen en werd daarna Master in de beeldende kunst (schilderkunst) op Sint-Lucas in Gent. Het jaar nadien haalde ik een Master Culturele Studies (KULeuven) en volgde nog Lerarenopleiding in avondonderwijs.
Nu werk ik al 10 jaar als publiekswerker in het Museum voor Schone Kunsten in Gent. Als eerbetoon aan mijn oma hebben we ons atelier Atelier Rosa genoemd. Ik zorg binnen de chocolaterie voor de huisstijl, verpakkingen, opvolgen van bestellingen, promotie, …

Thomas: In het kader van mijn functie als opvoeder bij De Pelikaan (dagcentrum voor mensen met een mentale beperking) startte ik een opleiding als chocolatier in avondonderwijs. Het werd al snel duidelijk dat deze opleiding veel mogelijkheden biedt, dus besloot ik om thuis iets met chocolade te beginnen. Oorspronkelijk dachten we aan een uitbreiding van ons aanbod workshops, maar vrij snel stond hier een winkel vol chocoladeproducten: pralines, melowcakes, tabletten,… Het aanbod groeit nog steeds en voor speciale periodes (Sinterklaas, Pasen,…) bedenken we een origineel assortiment producten.
Alles wordt artisanaal bereid met de grootste zorg en passie. Er komen ook heel wat vragen van bedrijven: relatiegeschenken, pralines met logo,…. We werken graag op maat van de klant!

Kijk gerust verder op onze website en volg de laatste nieuwtjes via onze nieuwsbrief, facebookpagina en instagram.